Haal het meeste uit het seizoen met deze feestelijke ideeën.
Als je wilt afwijken van je klassieke kaasplankje of chèvre-blok, overweeg dan om op TikTok te leunen om je wat inspiratie te geven. Zeker, de app staat bekend om eigenzinnige recepten zoals de viral Chikle, maar laat je daardoor niet afschrikken. Tal van leuke en creatieve seizoenshacks zullen uw traditionele spread verlichten. Van feta-crostinis tot peperkoekhuisjes met laagjes brie: deze kaasachtige trends zullen je dierbaren doen zeggen: “Heilige koe!” Hier zijn enkele van de meest betoverende en opwindende ideeën die we net op tijd voor de feestdagen hebben ontdekt.
Dit met kaas gevulde uit elkaar te halen brood bootst een gloeiende kerstboom na, behalve dat er geen lichtjes of versieringen zijn, alleen glinsterende boter en kruiden. Meng Parmezaanse kaas, mozzarella en witte cheddar en meng dit tot pizzadeeg dat je in de winkel koopt voor een warm en hartig voorgerecht. Pro tip: Serveer het met marinara of pesto om het perfecte bakje te hebben om deze hapjes in te dippen.
Beperk de honger van uw gasten terwijl ze wachten tot de sappige ham klaar is met braden met deze kaasachtige crostini’s. Verdeel opgeklopte feta, roomkaas, hete honing, geroosterde pecannoten en rozemarijn voor een zoete en hartige bite.
Combineer pittige cranberrysaus met milde brie en bak het in halvemaanvormig deeg voor een feestelijk aperitief. Het leuke is dat je de krans versiert met seizoensproducten zoals verse rozemarijn en vers fruit.
Upgrade je peperkoekhuisje tot een kaasachtig chalet. Gebruik een briepasta als lijm om heerlijke toevoegingen zoals crackers, amandelen, oude gouda en gruyère op te plakken. Dit project is volledig aanpasbaar, zodat u uw favoriete hapjes kunt toevoegen.
Als je een etentje op oudejaarsavond organiseert, overweeg dan om je interieur te verfraaien met gepersonaliseerde couverts met een kaasthema. Zo kunnen uw gasten genieten van heerlijke kwarkgerechten terwijl ze genieten van uw creativiteit.
Deze feestelijke vakantie-app is geschikt voor alle leeftijden. Dit recept maakt gebruik van een basis van roomkaas, maar voel je vrij om elke smeerbare variant te gebruiken, zoals Boursin of geitenkaas. Maak het tot het epicentrum van je board om wat seizoensgebonden vrolijkheid aan je spread te geven.
Verwant:
Ashia Aubourg is assistent-digitale redacteur van Cultuur. Ze behaalde haar BA in Food Studies en Policy Studies aan de Universiteit van Syracuse, waar ze onderzoek deed naar componenten waaruit rechtvaardige voedselsystemen bestaan. Ze bekleedde eerder print- en digitale functies bij Food & Wine, Cuisine Noir, America’s Test Kitchen en anderen, waar haar schrijven ondervertegenwoordigde verhalen op het gebied van eten, reizen en cultuur aan het licht bracht. Voordat ze aan haar schrijfcarrière begon, bekleedde ze functies op het gebied van voedselbeleid en sociale impact bij verschillende non-profitorganisaties en bedrijven. Ashia woont momenteel in Brooklyn, NY.