Als je zin hebt in Alfredo-saus, maar een gezondere keuze wilt (of moet) maken, dan is deze Veganistische Bloemkool Alfredo het perfecte alternatief. PS: Je hebt zojuist “geluk” gehad!
Kun je geloven hoe bloemkool het de afgelopen jaren heeft overgenomen? Het begon met aardappelpuree van bloemkool, daarna bloemkoolrijst, en nu kun je bloemkool vinden in pizzabodems en in allerlei kruidenierswaren. Ik geef toe dat ik een voorstander ben van alles wat met bloemkool te maken heeft.
En onze Good Luck Pasta leek me leuk. Zoveel gaten, hoekjes en gaatjes waar de saus zich aan kan hechten!
Wanneer bloemkool wordt geroosterd, gepureerd of gegrild, verandert hij echt in een elegante groente die dol is op andere smaken. En de gezondheidsvoordelen zijn verbluffend!
Bloemkool bevat niet alleen weinig calorieën, maar bevat ook veel vitamines en mineralen en is bovendien rijk aan vezels! Met bloemkool als basis voor deze saus gaan we dus goed van start.
Het kan een uitdaging zijn om romige Alfredo na te bootsen, maar cashewnoten zijn de perfecte oplossing. Mijn eerste kennismaking met de magie van cashewnoten was bij mijn vriendin Lisa, die destijds “rauw” at.
Ze zwoer dat het draaien van cashewnoten in een processor ‘Parmezaanse kaas’ maakte, zoals kaaskruimels. Raad eens? Het is eigenlijk verdomd dichtbij.
Dus de cashewnoten hier helpen de Alfredo op smaak te brengen, en de toevoeging van witte miso, citroensap en de smaakmakers voegen alleen maar smaaklagen toe.
Het is eigenlijk verrassend. De familie vond het geweldig. Ik besloot geroosterde pijnboompitten en broodkruim toe te voegen om wat knapperigheid toe te voegen, en peterselie was nodig voor een vleugje kleur (zoals de perfecte neutrale outfit).
Of je nu veganist bent, of gewoon een paar dagen per week plantaardig eet (dat is wat wij graag doen!), deze Vegan Bloemkool Alfredo is een mooie aanvulling op je menuplanning. Ik gebruikte de extra saus en sprenkelde deze later in de week over gestoomde broccoli.
Als je dit recept maakt, hoor ik graag jouw ideeën en kookinspiraties!
Met St. Patty’s Day voor de deur, wil je misschien een paar van deze andere Good Luck-recepten eens bekijken:
Spek, spruitjes en corned beef pasta
Pasta met Pittige Worst en Tomatenroomsaus
Pasta met rucola en limoenpesto
Romige pasta met kip en zongedroogde tomaten
Zoete en pittige sesamnoedels
En voor meer gebeurtenissen met Pastabilities, volg ons Instagram @worldofpastabilities, of Facebook @pastashoppeusa! Geniet van vrienden!
Afdrukken
Ingrediënten
Schaal
14 oz. zakje Good Luck Pasta (of een korte of lange pastavorm!)
1 bloemkool, opbrengst ca. 4-5 kopjes roosjes
1 kopje rauwe cashewnoten
3 T.vers citroensap
2 T. witte miso
2 T. knoflook poeder
2 T. uien poeder
1 T. koosjer zout
1 kopje water
½ kopje panko-paneermeel, geroosterd
¼ kopje verse peterselie, gehakt
¼ kopje pijnboompitten, geroosterd
1–2 T. verse citroenschil
Instructies
Breng in een grote pan veel water aan de kook. Kook de bloemkool en cashewnoten in ongeveer 15-20 minuten zachtjes gaar. Droogleggen.
Doe de bloemkool en cashewnoten in een Vitamix of blender.
Voeg citroensap, miso, alle kruiden en water toe aan de blender en mix tot een gladde massa.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken.
Doe de pasta in een grote kom en voeg de bloemkoolsaus naar smaak toe.
Het kan zijn dat je niet alle saus nodig hebt! Ik had nog ongeveer 1 kopje saus over. Bewaar de saus maximaal een week in de koelkast.
Bord pasta en bedek met panko-broodkruimels, pijnboompitten, citroenschil en verse peterselie! Serveer en geniet!
Opmerkingen
Overgebleven saus kun je gebruiken als smeersel of als basis voor gegrilde tonijn of andere vis. Sprenkel er ook geroosterde groenten over. Veelzijdige saus – gebruik je fantasie!