Close Menu
Pipopatat.nlPipopatat.nl
    Wat is heet

    Ovenschotel met groenten

    October 1, 2025

    Erwtensoep: Een tijdloos gerecht met een moderne twist

    February 23, 2025

    Een smaakvolle reis met spitskool, kerrie en aardappelen

    February 23, 2025

    Abonneer u op Updates

    Facebook X (Twitter) Instagram
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Pipopatat.nlPipopatat.nl
    Friday, November 7
    • Home
    • Cupcake
    • Kaas
    • Pasta
    • Pizza
    • Softijs
    Pipopatat.nlPipopatat.nl
    Home»Cupcake»Airfryer Churros – Cupcake-project
    Cupcake

    Airfryer Churros – Cupcake-project

    FrancisBy FrancisJanuary 4, 2024Updated:January 16, 2024No Comments6 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Gepubliceerd 2/9/2022Laatst bijgewerkt 4/2/2022 door Stef

    Openbaarmaking: als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen.

    Hier is nog een reden om van je airfryer te houden: churros uit de airfryer! Ze zijn bijna net zo lekker als gewone churros, veel gezonder en je hebt geen last van frituurolie.

    Ik maakte op dezelfde dag gefrituurde en luchtgebakken churros, zodat ik de twee direct kon vergelijken. De airfryerversies waren lichter van kleur en misschien iets droger (niet verrassend), maar ze waren erg lekker. Als ik de andere niet ter vergelijking had gehad, zou ik het verschil waarschijnlijk niet hebben geweten!

    Het is de moeite waard om dit recept eens te proberen, want het is een bijzondere traktatie die heel gemakkelijk te maken is.

    Ingrediënten

    Overhead shot van churros-ingrediënten

    Er zijn geen ongebruikelijke ingrediënten in dit recept. Misschien heb je ze allemaal al in je voorraadkast.

    Om de kenmerkende churro-vorm te krijgen, heb je een spuitzak nodig met een stervormig spuitmondje. Ik gebruikte een Wilton 1M [paid link].

    Natuurlijk heb je ook een lucht frituur [paid link]. Het maakt niet uit welk merk je gebruikt. Het enige waar u rekening mee moet houden, is dat hoe groter de mand is, hoe meer churros u in één keer kunt maken.

    Instructies

    Churros worden gemaakt met soezendeeg. Choux (ook wel pâte à choux genoemd) is dezelfde basis die wordt gebruikt voor luxe desserts zoals eclairs en soesjes, dus als je dit recept eenmaal onder de knie hebt, kun je doorgaan met een aantal andere indrukwekkende lekkernijen.

    Om de choux te bereiden, doe je water, melk, boter, suiker en zout in een pan en breng je het aan de kook.

    Pot op het fornuis met vloeistof en boter

    Haal van het vuur en roer onmiddellijk de bloem erdoor. Door de bloem op dit punt te verwarmen, gaat het zetmeel daarin verstijfselen, waardoor het deeg stoom vasthoudt en opzwelt als je het later bakt. Als je de bloem erdoor roert, moet het hele beslag een dik deeg vormen.

    Dik deeg in een blauwe pot met een paarse spatel erin

    Laat het 10 minuten afkoelen voordat je de eieren toevoegt; je wilt ze niet koken. En voeg een scheutje vanille toe samen met de eieren.

    Eieren toevoegen aan de glazen mixerkom

    Meng het geheel met een elektrische mixer tot een glad mengsel.

    Doe het soezendeeg in een spuitzak met stervormige spuitmond en spuit reepjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Je hebt een mes of een schaar nodig om het deeg aan het uiteinde van elke strook door te snijden. Zorg ervoor dat de reepjes een formaat hebben dat in de mand van uw airfryer past. Ik ontdekte dat 4″ lang een goede lengte was voor de mijne.

    Churros op een stuk perkament spuiten en met een mes snijden

    Vries de churros ongeveer een uur in.

    Spuit de airfryermand in met een dun laagje bakspray. Haal de churros uit de vriezer en doe ze, in batches, in de mand van de airfryer. Plaats de ongebruikte exemplaren terug in de vriezer totdat u klaar bent om ze te gebruiken.

    Geef de churros een dun laagje met de kookspray. Je kunt in plaats daarvan ook een klein beetje plantaardige olie opsmeren.

    Churros sproeien met kookspray in de mand van een airfryer

    Lucht frituren op 350 F gedurende 15 minuten.

    Als de churros klaar zijn, doe je ze in een papieren zak gevuld met kaneel en suiker en schud je ze zachtjes zodat ze bedekt zijn.

    Eet warm, gedoopt in Mexicaanse chocoladesaus, dulce de leche of cajeta!

    Luchtfoto van churros uit de luchtfriteuse op een wit bord en één ervan wordt in een kom chocoladesaus gedoopt

    Deskundige tips en veelgestelde vragen

    Hoe lang zijn churros houdbaar?

    Ze zijn het lekkerst direct nadat je ze hebt gemaakt. Het is echter bekend dat ik deze tot een week na het maken ervan eet. Ik stop ze gewoon een paar seconden in de magnetron om ze eerst op te warmen. Ze zijn niet zo lekker als de verse, maar ze zijn nog steeds best lekker.

    Kan ik ze in andere vormen maken?

    Ja! Ik maak graag hartvormige churros voor Valentijnsdag. Met dit recept kun je zeker creatief aan de slag.

    Kan ik deze van tevoren klaarmaken?

    Zet de bevroren churros in een luchtdicht bakje in de vriezer. Je kunt ze in de lucht bakken wanneer je er klaar voor bent om ze te maken.

    Churros uit de Airfryer

    Hier is nog een reden om van je airfryer te houden: churros uit de airfryer! Ze zijn bijna net zo lekker als gewone churros, veel gezonder en je hebt geen last van frituurolie.

    Voorbereidingstijd 15 minuten
    minuten

    Kooktijd 15 minuten
    minuten

    Totale tijd 30 minuten
    minuten

    Churros-instructies

    • Breng in een grote pan op middelhoog vuur water, melk, boter, suiker en zout aan de kook.

    • Haal onmiddellijk van het vuur en roer de bloem erdoor tot er een bal ontstaat.

    • Laat het vijf minuten afkoelen.

    • Meng de eieren en vanille door het deeg met een elektrische mixer tot een glad beslag ontstaat. Maak je geen zorgen als het op enig moment uit elkaar gaat. Blijf mixen en het zal samenkomen.

    • Doe het mengsel in een spuitzak voorzien van een stervormige spuitmond (zoals een Wilton 1M).

    • Spuit rijen deeg van 10 cm op een bakplaat bekleed met perkament. Gebruik een mes of een keukenschaar om het deeg aan het uiteinde van elke strook af te snijden.

    • Laat het een uur invriezen.

    • Besproei de bodem van een airfryermand lichtjes met kookspray (of smeer er een beetje plantaardige olie op).

    • Vul de mand met bevroren churros in een enkele laag. Plaats de ongebruikte churros terug in de vriezer.

    • Vernevel lichtjes met meer kookspray of bestrijk een beetje plantaardige olie op elke churro in de mand.

    • Lucht frituren op 350 F gedurende 15 minuten.

    • Zodra je de churros uit de airfryer haalt, schud je ze voorzichtig in een papieren zak gevuld met kaneel en suiker tot ze gelijkmatig bedekt zijn.

    • Herhaal de kookstappen totdat alle churros gaar zijn.

    • Serveer warm.

    Ze zijn het lekkerst direct nadat je ze hebt gemaakt. Het is echter bekend dat ik deze tot een week na het maken ervan eet. Ik stop ze gewoon een paar seconden in de magnetron om ze eerst op te warmen. Ze zijn niet zo lekker als de verse, maar ze zijn nog steeds best lekker.

    Calorieën: 62kcal | Koolhydraten: 8G | Eiwit: 1G | Vet: 3G | Verzadigd vet: 2G | Meervoudig onverzadigd vet: 1G | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1G | Trans vet: 1G | Cholesterol: 19mg | Natrium: 30mg | Potassium: 17mg | Vezel: 1G | Suiker: 5G | Vitamine A: 93IU | Vitamine C: 1mg | Calcium: 9mg | Ijzer: 1mg

    Blijf verbonden!

    Laten we sociaal worden!

    Word lid van mijn mailinglijst – en ontvang een gratis eBook!

    Schrijf me in!

    Francis

    Related Posts

    Churros met chocoladesaus – Cupcake Project

    January 4, 2024

    Kaneelbotercrèmeglazuur – Cupcake Project

    January 4, 2024
    Add A Comment

    Leave A Reply Cancel Reply

    Laatste berichten

    Ovenschotel met groenten

    Uncategorized October 1, 2025

    Ovenschotel met groenten is een veelzijdig gerecht dat comfort en​ gezondheid moeiteloos ​combineert. Met kleurrijke…

    recente berichten
    • Ovenschotel met groenten
    • Erwtensoep: Een tijdloos gerecht met een moderne twist
    • Een smaakvolle reis met spitskool, kerrie en aardappelen
    • Pulled pork op de barbecue: tips en technieken voor een perfect gerecht
    Over ons
    Over ons

    Welcome to Pipopatat.nl, where every page is a feast for the senses. Delve into our food blog, a tapestry of tastes, recipes, and culinary tales. Join us on a flavorful journey as we explore the art of gastronomy. Bon appétit!

    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest YouTube
    Archieven
    • October 2025
    • February 2025
    • January 2024

    Contacten

    2024 © pipopatat.nl Alle rechten voorbehouden

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.